Om oss

Våga vägra vänta – välj väg – verkställ!

”Hur kom det sig…?” ”När bestämde du…?” Så har många frågat. Jag brukar svara att jag vet när startskottet gick, men att det är svårt att avgöra hur långt tillbaka i tiden processen egentligen började.

Jag har alltid lagt mycket tid och kraft på mina arbetsuppgifter och jag har alltid haft ett brinnande engagemang för det jag gör. Jag vill fortsätta leva så.

Med åren har det känts allt viktigare att kunna disponera min egen tid; att själv styra över arbete och ledighet i högre utsträckning. Jag vill till och med påstå att det har känts nödvändigt.

Flera starka upplevelser i det privata den senaste tiden har medfört nya perspektiv. Jag ser annorlunda på mitt sammanhang och vad jag kan tillföra – även i arbetslivet.

Mitt mantra från det privata “Våga vägra vänta – välj väg – verkställ” gick från tanke till handling även inom jobbsfären i januari 2017. En ny, spännande resa började. Born Creative var inte längre bara något jag råkade vara, utan något jag hade förmånen att göra, på heltid.

Mina verksamheter ligger inom flera olika områden, helt i linje med mina färdigheter, erfarenheter och intressen. Det är min övertygelse att jag tillför mest när jag får möjlighet att använda mina resurser i både varande och görande. Jag har också förstått att jag – när jag vågar ha tillit till min egen förmåga – tillför andra sånt som kan ha avgörande betydelse.

Så, i ett försök att ignorera Jante, och samtidigt stanna välförankrad i ödmjukhet inför livets skiftande sammanhang, hoppade jag. Jag har aldrig ångrat mig.

“Born Creative – I am what I do”.

Sara Bornedal, grundare och CEO

Min nisch är att inte nischa mig.

Jag heter Sara Bornedal och är född i Örebro 1972. Jag har rötter i Eritreas berg och i Sveriges mylla. Jag har växt upp i Närke, Västmanland, Ångermanland och Dalarna. Idag har jag min bas i Born – strax utanför Bergslagens pärla Nora – men jag gillar (kanske inte helt otippat) att röra på mig, resa och utforska nya platser.
Jag har alltid velat lära mig lite om mycket. På gymnasiet valde jag 4-årig teknisk linje och på lärarhögskolan valde jag Ma/NO som inriktning. Bägge valen var helt fel med tanke på vad jag hade lätt för, men helt rätt för mig. Det var medvetna val jag gjorde, för att få en bred bas.
Efter lärarexamen arbetade jag under många intensiva och roliga år inom skola och barnomsorg, där musik och bild kom att bli viktiga redskap som alternativa vägar för inlärning.
1994 blev jag välsignad med ett efterlängtat barn, och det underbara och bitvis omdanande livet som mamma började. Jag vet ingen som lärt mig så mycket som min son, och inget som lärt mig så mycket som att vara förälder.
Efter 15 år i skolans värld skiftade jag spår till omsorgsbranschen, där jag fick fortsätta jobba med sånt jag brinner för – bemötande, pedagogik och kommunikation. Parallellt pluggade jag vidare inom socialt arbete och ledarskap. Sedan 2007 har jag arbetat med vuxna personer med funktionsnedsättning, i kommunal verksamhet och hos privata utförare – som handledare, samordnare och verksamhetschef. Det har varit lärorika, givande och utmanande år som jag verkligen uppskattat.

2009 skaffade familjen en valp, som kommit att bli en ovärderlig familjemedlem och en uppskattad arbetskamrat. Omsorgshunden Stabbe har varit min ständiga följeslagare sen dess, och är så än idag. 2017 utökades familj och arbetslag med ännu en medlem – lilla Tuffsan.
Projektledarskap, ledarutveckling, kvinnofridsverksamhet och kultur- och ungdomsarbete är också sånt jag ägnat mig åt i tjänsten – erfarenheter jag är mycket tacksam för.
Under perioden 2014-2019 arbetade jag och trivdes, som deltidsbrandman. De senaste åren har jag haft återkommande jobb som körledare. Efter det att sonen flyttat hemifrån har jag prioriterat att musicera mer – framför allt att sjunga i olika sammanhang och konstellationer.
Fram till januari 2017 arbetade jag som verksamhetschef för en daglig verksamhet, men längtade efter att styra mer över min egen tid. Jag valde då att starta eget. Jag är medveten om att många företagare väljer att nischa sig. Jag har fått det rådet, lyssnat, värderat och bestämt mig. Jag vill ha möjlighet att utnyttja alla de förmågor och resurser jag har i Born Creative, så – nej, jag väljer inte bort någon av mina verksamheter i dagsläget. Jag strävar istället efter att berika varje verksamhet med inslag från de andra.

Team S&S.

Stabbe är en 10-årig brun labrador. Om jag inte berättade det först, innan jag räknar upp hans positiva egenskaper som arbetskamrat, skulle ni tro att jag ljög. Stabbe är alltid positiv och alert. Han är trygg, nyfiken, snabblärd, pålitlig och tålmodig. Han kommunicerar tydligt och är oerhört lyhörd. Han är extremt flexibel när det gäller arbetstider, arbetsplatser och arbetssätt. Han har en gång i tiden jobbat som certifierad vårdhund, och ingår hos Born Creative i Team S&S (Sara & Stabbe). Där fungerar han som omsorgshund. Hans omsorgsinsatser kan erbjudas vem som helst – han inspirerar och motiverar, erbjuder träningssällskap, tröstar och lugnar. Han fungerar mycket bra som isbrytare, och lyckas ofta få igång kommunikation där andra kört fast. Stabbe TYCKER inte så mycket om allt och alla – han tycker bara OM allt och alla!

Foton i bildbanken

KONTAKT

Born, Bondborns Gård 328

713 93 Nora

Tel: 072-577 02 55

sara@borncreative.se

I am what I do!